• 28 MEI 16
  Marie Noyen

  Marie Noyen

  • Craniale, en structurele Osteopathie. Dry Needling
  • Diploma in Osteopathy D.O.

  Marie Noyen studeerde af aan het International Academy of Osteopathy (I.A.O.) in Gent in 2010 en is sinds 2011 werkzaam bij ons in de praktijk.

  Ze werkt hier op maandag.

  Marie is geboren in Gamandareelick-2016osteopaths-68roningen (Nederland) en groeide op in Mechelen.  Marie is reeds sinds jonge leeftijd gefascineerd door het menselijk lichaam en groeide op in een medische familie met haar beide ouders als arts. Ze besliste om osteopathie te gaan studeren omdat de manuele aanpak en de holistische filosofie haar aanspraken. Ze vindt het inspirerend om de oorzaak van een klacht te zoeken door het hele
  lichaam te onderzoeken en rekening te houden met zowel het structurele, het emotionele en biochemische. ‘Als osteopaat trachten we de verschillende factoren te identificiëren die bijdragen tot het ontstaan van het probleem. Iedere patiënt is uniek en daarom is het ook een uitdaging om de beste aanpak en de beste behandeling te vinden voor die persoon.’ Vertelt Marie.

  Marie volgt regelmatig bijscholingen. Zo volgde ze een tweejarige opleiding in osteopathie voor baby’s en kinderen (Panta Rhei) en heeft ze ook een ‘dry needling’ cursus gevolgd alsook een cursus viscerale osteopathie (De Bakker).

  In haar vrije tijd geniet Marie van sporten zoals lopen en fietsen. Tijdens haar vakanties doet ze ook vaak aan snowboarding en surfen. Ze houdt van reizen met vrienden naar exotische bestemmingen rond de wereld waar ze andere culturen dan ervaren en leren kennen.