• 28 MEI 16
  Peter Verdin

  Peter Verdin

  • Viscerale en structurele osteopathie
  • Licenciaat in Motorische revalidatie en kinesiotherapie en Diploma in Osteopathie - D.O.

  Peter Verdin volgde zijn opleiding aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy) in Antwerp. Hij studeerde er in 1999 af als osteopaat en startte in onze praktijk in 2010.

  Hij werkt bij ons op donderdag.

  Peter Verdin groeide op in Sint-Truiden en studeerde in 1992 af met onderscheiding als licenciaat in de kinésitherapie aan de K.U.L te Leuven.

   In 1993 startte Peter de opleiding als osteopaat aan het F.I.C.O  te Antwerpen en in 1999 behaalde hij zijn diploma osteopathie.

  Daarna werkte hij nog 10 jaar verder als kinesist maar toch al vanuit een osteopatische invalshoek en volgde hij nog bijscholingscursussen in de osteopathie.

  amandareelick-2016osteopaths-60In 2010 besloot Peter om als full time osteopaat aan de slag te gaan en waarvoor hij een thesis diende af te leggen die hij met succes verdedigde voor een internationale jury.

  Deze ruim 10 jaar ervaring en kennis brengt hij mee naar Tervuren.

  Peter heeft zelf vele jaren gevoetbald maar moest dit noodgedwongen opgeven door een zware knieblessure.  Hij beperkt zich nu tot passief voetbal kijken en een partijtje tennis of joggen wat hem een inzicht geeft in het ontstaan en behandelen van sportletsels.

  Hij groeide op in een medische familie met zijn vader als huisarts, zijn moeder als verpleegster, zijn broer als dierenarts en zijn oom als apotheker.

  ‘ik ben heel hard geïnteresseerd in de holistische filosofie van osteopathie en in de samenhang tussen lichaam en geest in het bijzonder. Tijdnes mijn behandeling schenk ik aandacht aan zowel het structurele aspect van de behandeling als het emotionele aspect. Iedere patiënt is uniek en wordt behandeld als individu. De wervelzuil is centraal in de behandeling van het lichaam, maar er gaat ook aandacht naar het bindweefsel en de mobiliteit van de organen, alsook hun zenuwtoevoer en het craniosacraal systeem. Ik behandel graag patiënten van alle leeftijden. Toen ik jong was heb ik gevoetbald op hoog niveau, het geeft me nu een beter  inzicht geeft in het behandelen van sportletsels.’

  Peter heeft postgraduate cursussen gevolgd in: MNIT of manuele neuro-immuun therapie en Methode De Bakker.