• 28 MEI 16
  Chris Ruddick

  Chris Ruddick

  • Structurele en viscerale osteopathie. Applied Kinesiology
  • Bachelor of Science honours degree in Osteopathy D.O.

  Christopher Ruddick groeide op in Oxford (Engeland) en studeerde af aan de British School of Osteopathy in 2001. Hij behaalde er een Bachelor in Science Honours diploma in Osteopathy.

  Chris komt uit een familie van osteopaten. Zijn ouders hebben een grote multidisciplinaire praktijk in Oxford, waar zowel zijn zus Jo, zijn tweelingsbroer Jim als zijn schoonzus Claire  werkzaam zijn als osteopaat.

  In 2001 kwam Chris met zijn toekomstige vrouw Tina naar België. Chris droomde ervan om in Tervuren, een mooie multiculturele gemeente aan de rand van Brussel,  te werken en wonen. In 2003 richtte hij samen met Tina de Osteopathiepraktijk Tervuren op en enkele jaren later verhuisden ze naar Tervuren.

  In zijn vrije tijd geniet Chris van joggen en fietsen. Hij heeft aan verschillende halve marathons meegelopen de afgelopen jaren. Vroeger speelde Chris rugby hetgeen hem een beter inzicht geeft in het ontstaan en behandelen sportletsels.

  Chris is in de eerste plaats een structurele osteopaat en heeft daarnaast ook cursusen gevolgd in viscerale en craniale osteopathie. Hij heeft een bijzondere interesse in viscerale osteopathie en gebruikt ook Applied Kinesiology. Applied Kinesiology is een diagnostische methode  om de onderliggende oorzaak van klachten te bepalen. Applied Kinesiology brengt de verschillende disciplines binnen de alternatieve geneeskunde samen (structurele osteopathie, viscerale en craniale osteopathie, voedingsleer, accupunctuur, toepassing van supplementen, mineralen, vitaminen…).

  Chris heeft les gegeven in het Fico, de school voor osteopathie in Antwerpen, en is daar ook een van de juryleden tijdens het afnemen van de laatstejaarsexamens en het beoordelen van de thesissen van de laatstejaarsstudenten.

  Chris is lid van het GosC (de General Osteopathic Councel) in Engeland en het GNRPO (groepering nationaal en representatief van professionnele osteopaten) in Belgie.