Specialisatie

    Structureel Osteopathie en Dry Needling

Diploma

    Bachelor of Osteopathy D.O.

     

Victor Van Espen studeerde af aan de European School of Osteopathy (E.S.O) in Maidstone (VK) in juli 2023.

Victor werkt hier op woensdag en vrijdag.

Maak kennis met Victor Van Espen, een getalenteerde en gepassioneerde osteopaat die in juli 2023 afstudeerde aan de prestigieuze European School of Osteopathy (E.S.O) in Maidstone, Verenigd Koninkrijk.

Victor’s reis in de osteopathie begon met zijn fascinatie voor biologie, vooral dieren, waardoor zijn nieuwsgierigheid naar de complexe systemen van het leven werd aangewakkerd. Naarmate hij ouder werd, verkende Victor verschillende sporten zoals tennis, rugby, fietsen, handbal en hardlopen, en ontwikkelde hij een diepe waardering voor het menselijk lichaam en zijn mogelijkheden. Zijn intrinsieke wens om het welzijn van degenen om hem heen, of het nu familie, vrienden of teamgenoten waren, te waarborgen, leidde hem naar een carrièrepad dat zijn passie om anderen te helpen combineerde met zijn interesse in het begrijpen van de anatomie van het menselijk lichaam en de onderling verbonden biopsychosociale aspecten.

De vastberadenheid van Victor leidde hem naar een studie osteopathie in het Verenigd Koninkrijk, waar hij een omgeving vond die bevorderlijk was voor persoonlijke en professionele groei in het goed ontwikkelde en erkende osteopathische vakgebied. In juli 2023 behaalde hij trots een bachelor-diploma Osteopathie met onderscheiding.

Tijdens zijn studie koos Victor voor de European School of Osteopathy vanwege de overeenstemming met zijn holistische visie op osteopathie, met de nadruk op een breed scala aan structurele technieken. Deze technieken omvatten articulatie, high-velocity thrust, spierenergietechniek, myofasciale release, evenals viscerale en craniale technieken. Met deze diverse toolkit kan Victor tegemoetkomen aan een breed scala aan patiënten en behandelingen afstemmen op hun unieke verwachtingen en behoeften.

Gepassioneerd door het voortdurend verbeteren van zijn vaardigheden, voltooide Victor onlangs een cursus dry needling, die hij wil integreren in zijn osteopathische behandelingen. Deze innovatieve benadering heeft veelbelovende resultaten laten zien bij de behandeling van verschillende musculoskeletale aandoeningen, waardoor de zorg die hij zijn patiënten biedt nog rijker wordt.

Oorspronkelijk afkomstig uit het pittoreske dorp Kleinbettingen in Luxemburg, is Victor’s reis als osteopaat er een van toewijding, medeleven en een onvermoeibare zoektocht naar kennis. Bij elk nieuw contact wordt hij geïnspireerd om een positieve impact te hebben op het leven van degenen die hij behandelt, hen in staat te stellen gezonder en vervuld te leven.

Blijf op de hoogte van updates over de opmerkelijke reis van Victor terwijl hij blijft bijdragen aan het vakgebied van de osteopathie.