Specialisatie

    Structurele en viscerale osteopathie, kinesiologie

Diploma

    osteopathie D.O.

Chris Ruddick, geboren en getogen in Oxford (UK), studeerde af als bachelor in de osteopathie aan de Britse school van osteopathie in 2001. Chris groeide op in een familie van osteopaten. Zijn beide ouders, tweelingbroer, zus en schoonzus werken in een multidisciplinaire praktijk in Oxford.

 

In 2001 kwam Chris samen met Tina naar België. Samen besloten ze zich te vestigen in Tervuren; een prachtige gemeente aan de rand van Brussel.

Tijdens zijn vrije tijd beoefent Chris verschillende sporten: lopen, zwemmen en fietsen. Vroeger deed hij ook rugby. Daardoor heeft hij inzicht in sportletsels en de revalidatie hiervan.

Chris werkt als osteopaat vooral structureel en hij heeft ook een bijzondere interesse voor viscerale osteopathie. Christ past ook kinesiologie toe. Dit is een systeem om diagnoses te bepalen van onderliggende problemen waarbij ook alternatieve geneeskunde een rol speelt.

Chris gaf les aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy) in Antwerpen. Hij was eveneens lid van verschillende jury’s om kandidaten te beoordelen tijdens hun examens. Hij is lid van de internationale osteopathie jury waarbij de eindwerken van de studenten geëvalueerd worden. Momenteel werkt hij mee aan een cursus osteopathie in Londen en samen met Daryl Herbert D.O. geeft hij gevorderde manipulatietechnieken aan het post-graduaat in Antwerpen.

Chris is lid van de General Osteopathic Council (GOsc) in Groot-Brittanië en van de Groepering nationaal en representatief voor de professionele osteopaten  (GNRPO) in België