Specialisatie

structurele osteopathie

 

Diploma

Bachelor of Osteopathy (MOst) van Leeds Beckett University (2015)

 

Jacqui Almond studeerde af in 2015 aan de Leeds Beckett University in Leeds, Engeland. Zij werkte in verschillende praktijken in het Verenigd Koninkrijk, voordat zij eind 2020 bij Osteopathiepraktijk Tervuren begon te werken. Jacqueline deed reeds veel ervaring op voordat ze bij ons kwam.

Zij heeft in verschillende drukke klinieken gewerkt, waaronder een contract met de National Health Service (NHS) in 2017/18, waar zij werd blootgesteld aan een grote verscheidenheid aan aandoeningen. Door haar opleiding en ervaring heeft Jacqui haar palpatorische vaardigheden en musculoskeletale kennis voor diagnose en behandeling aangescherpt.

Ze werkt in de Osteopathiepraktijk op woensdag en donderdag.
Jacqui is Engelstalig en spreekt ook Duits.

 

“Ik vind zeer goed de plaatsen  die aandacht vragen. Mijn behandeling wordt vaak ‘sterker’ genoemd, omdat ik de opgebouwde spanning graag proactief loslaat, zodat mijn patiënten zich lichter en vrijer voelen. Ik probeer mijn patiënten ook te motiveren om proactief te zijn. Mijn motto is: “De beste manier om pijn te verlichten is oefening”. Ik probeer mijn patiënten te inspireren om hun problemen ook buiten de behandelkamer onder controle te krijgen door te sporten of andere tips en trucs toe te passen.”

 

Jacqui houdt er ook van om in haar vrije tijd te sporten. “Ik zwem, wandel, fiets en doe yoga. Naast osteopathie ben ik geïnteresseerd in sociale wetenschappen.”