De eerste behandeling begint met een gesprek. We informeren naar uw klachten en uw medische voorgeschiedenis. Daarna wordt u onderzocht.

We kijken naar uw houding, voelen naar de beweeglijkheid van spieren en gewrichten en voeren enkele specifieke testen uit. Hierna leggen we uit wat de mogelijke oorzaak is van uw klacht. We houden ook rekening met eventuele scans of radiografieën. Indien we vermoeden dat uw klacht verder onderwoek vereist, wordt u doorverwezen naar uw huisarts. In onze praktijk is er een goede samenwerking met huisartsen en specialisten.

Een consultatie duurt ongeveer 40 minuten. Aan de hand van stevige of zachte technieken wordt de beweeglijkheid van zachte weefsels en gewrichten verbeterd. Iedere behandeling is uniek en aangepast aan de noden van uw lichaam.

Technieken die gebruikt worden tijdens de behandeling kunnen verdeeld worden in:

  • zachte weefseltechnieken: bij deze technieken worden spieren en spiergroepen op een zachte manier losgemaakt
  • mobilisatietechnieken: hieronder vallen de technieken die gebruikt worden om de gewrichten te mobiliseren. Het gewricht wordt in zijn volledige bewegingscapaciteit
    bewogen en de beweeglijkheid van het gewricht wordt verbeterd. Deze techniek wordt ook tijdens het onderzoek gebruikt en kan toegepast worden op de gewrichten in de rug alsook de gewrichten ter hoogte van de schouder, knie, heup…enz.
  • manipulatietechnieken: in de volksmond wordt dit ook wel eens ‘het kraken’ genoemd. Hiermee wordt er een specifieke en snelle beweging door een gewricht gebracht om de beweeglijkheid te verbeteren. Deze techniek is heel specifiek en pijnloos en brengt het lichaam geen schade toe. Tijdens het manipuleren horen we soms een ‘kraakgeluidje’. Dit is niet het bot dat we horen kraken maar een luchtbelletje dat vrijkomt ter hoogte van het gewrichtsoppervlak.
  • functionele technieken: dit is een hele zachte techniek waarbij geluisterd wordt naar de weefsels van het lichaam. Ondanks het feit dat ze zo zacht is, is ze heel doeltreffend, vooral naar het ontrafelen van spanningen die al lang in het lichaam aanwezig zijn. De weefsels komen tot rust en kunnen beter hun functie uitoefenen. Deze techniek wordt ook gebruikt bij het behandelen van baby’s en kinderen en tijdens het behandelen van het sacrum en cranium, de craniosacrale behandeling.

Osteopathie is een samenwerking tussen therapeut en patiënt. Op een duidelijke manier leggen we uit wat we doen en geven we tips en advies over wat u thuis kan doen om de genezing te helpen en soortgelijke klachten in de toekomst te voorkomen.

Na de behandeling is het nodig dat uw lichaam de tijd krijgt om het zelfgenezend vermogen te ontplooien. Deze periode ligt tussen één week en één maand.

Na de tweede of derde behandeling moet er een verbetering optreden. Bij hardnekkige klachten kan het iets langer duren.

Een consultatie kost 65 euro en een klein deel van dat bedrag wordt door de mutualiteit terugbetaald. Een doorverwijzing door een arts is hiervoor niet nodig.

  • Openingstijden

    • Maandag - Vrijdag
      8u30 - 20u00
    • Zaterdag
      9u00 - 17u00
    Raadplegingen osteopaten
  • Wie zijn wij?

    Ons team bestaat momenteel uit 9 osteopaten. Al onze collega’s zijn gediplomeerde osteopaten (DO) en zijn lid van een erkende beroepsvereniging.
    Ons team
  • Afspraak maken

    Consultatie wordt gehouden iedere werkdag van 8.30u. tot 21u. en zaterdag van 9u. tot 17u. Bij dringende gevallen proberen we een afspraak te geven binnen de 24 uur.
    Online afspraak maken